GRS Terus Dipertahan Selaras Agenda ‘Keluarga Malaysia’ – Bung

Bung Moktar Radin berkata pendekatan ‘Keluarga Malaysia’ sangat tepat pada masanya untuk menstabilkan negara di saat krisis politik, kesihatan serta situasi ekonomi yang sedang dihadapi rakyat akibat pandemik Covid-19.

KOTA KINABALU: Gabungan Rakyat Sabah (GRS) akan terus dipertahan selaras agenda “Keluarga Malaysia” yang menuntut kebersamaan semua pihak dalam menghadapi krisis dihadapi negara, kata Timbalan Ketua Menteri Sabah Bung Moktar Radin.

Timbalan Pengerusi I GRS itu berkata justeru kerajaan Sabah diterajui GRS akan mendukung usaha serta kesungguhan Perdana Menteri Ismail Sabri Yaakob dalam menjayakan agenda “Keluarga Malaysia” bagi memastikan kesejahteraan rakyat di negeri ini.

Beliau berkata, pendekatan “Keluarga Malaysia” sangat tepat pada masanya untuk menstabilkan negara di saat krisis politik, kesihatan serta situasi ekonomi yang sedang dihadapi oleh rakyat akibat penularan pandemik Covid-19.

“Pengenalan dan pendekatan baharu ‘Keluarga Malaysia’ amat penting untuk seluruh rakyat negara ini terus maju dan bergerak ke hadapan sebagai sebuah keluarga merentasi sempadan agama, bangsa dan kaum demi membangun negara.

“Keluarga Malaysia juga menuntut muafakat serta semangat solidariti semua pihak untuk saling berganding bahu. Ikatan serta nilai kekeluargaan ini amat penting ketika kita berhadapan dengan suasana getir untuk menjayakan agenda utama pemulihan negara,” katanya dalam kenyataan.

Perdana menteri dalam ucapan sulungnya semalam memperkenalkan pendekatan “Keluarga Malaysia” bagi mengajak semua pihak termasuk Ahli Parlimen pembangkang untuk bersama memulihkan ekonomi dan menangani masalah penularan pandemik Covid-19 secara menyeluruh.

Bung yang juga ketua Umno Sabah berkata keterbukaan Ismail terbukti melalui rentas parti dengan mempelawa pembangkang melalui Majlis Pemulihan Negara (MPN) dan Jawatankuasa Khas Menangani Covid-19 yang sewajarnya disambut baik oleh pembangkang.

“Semua pihak perlu bersatu melupakan segala perbezaan demi mencapai kesejahteraan dan kebajikan rakyat,” katanya. – BERNAMA

Ikuti kami di Telegram Untuk Mendapatkan Berita Dari Negeri Sabah: klik 👉 https://t.me/sabahpost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *