‘Jangan Dengar Khabar Angin, Saya Tidak Mahu Terbabit’ – Bung

Menurut Bung Moktar yang juga Timbalan Ketua Menteri Sabah beliau lebih cenderung untuk menyelesaikan masalah rakyat negeri itu.

BELURAN: Pengerusi Perhubungan UMNO Sabah, Datuk Seri Bung Moktar Radin menegaskan beliau tidak mahu campur tangan dalam isu desakan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi berundur sebagai Presiden parti.

Menurut Bung Moktar yang juga Timbalan Ketua Menteri Sabah beliau lebih cenderung untuk menyelesaikan masalah rakyat negeri itu.

Tegas beliau, sebagai sebahagian daripada Kerajaan Sabah, UMNO negeri beranggapan masalah rakyat perlu didahulukan terutama ketika ditimpa musibah banjir dan pandemik COVID-19.

“Jangan dengar khabar angin. (Tugas) saya fokus untuk melihat masalah rakyatlah. Itu politik nanti kita cerita satu hari.

“Sekarang ini, kita perlu fokus dulu, tengok dulu jalan raya ini, rakyat pun menderita. Jadi, kita ketepi dulu politik,” katanya selepas mengadakan meninjau keadaan jalan runtuh di Paitan, Beluran pada Selasa.

Terdahulu, Bung Moktar ditanya pendirian UMNO Sabah susulan terdapat tindakan segelintir ahli UMNO yang mendesak Ahmad Zahid meletak jawatan sebagai presiden parti. – AWANI

Ikuti kami di Telegram Untuk Mendapatkan Berita Dari Negeri Sabah: klik 👉 https://t.me/sabahpost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *