Balu Allahyarham Abam Mohon Maaf, Wakilkan Abang Untuk Jawab WhatsApp

Keluarga balu Allahyarham Abam mohon ruang untuk menyelesaikan konflik keluarga tanpa campur tangan pihak luar.

Di saat ramai yang cuba menghubungi dan bertanya khabar, balu kepada Allahyarham Syed Umar Mokhtar Syed Mohd Redzuan atau Abam tidak dapat dihubungi secara langsung.

Pihak wartawan yang cuba menghubungi Nurhidayah melalui WhatsApp cuma mendapat jawapan daripada abangnya, Azmier yang juga menjadi pembantu peribadinya.

Keluarga balu Allahyarham Abam mohon ruang untuk menyelesaikan konflik keluarga tanpa campur tangan pihak luar.

Kiriman WhatsApp tersebut memohon agar orang ramai berdoa untuk dirinya dan anaknya, Syed Uthman Hamzah Al-Juffrey yang berusia lapan bulan.

“Mohon maaf ya, saya wakil keluarga dan Hidayah tak dapat nak beri apa-apa penjelasan/kenyataan kepada mana-mana pihak media berkenaan hal yang tengah panas ni buat masa sekarang.

“Bagi menghormati Hidayah yang sedang menjalani tempoh edah, mohon sama-sama doakan dia dan anaknya Hamzah baik-baik sahaja. Maaf sekali lagi dari pihak saya, Hidayah dan keluarga,” tulis kiriman WhatsApp tersebut.

Sebelum ini ramai yang terkejut dengan apa yang dikongsi oleh Nurhidayah menerusi siaran langsung di Facebook dan Instagram seorang usahawan.

Perkara tersebut menimbulkan kemarahan kepada adik arwah Abam, Ali Puteh sehingga terkeluar kata-kata yang tidak sepatutnya.

SumbeR: Awani

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *