“Orang Kristian Pun Tidak Buat Begitu,” Gadis Buat ‘Photoshoot’ Di Kubur Kristian, ‘Dibantai’ Netizen

Tular beberapa keping gambar seorang wanita mengayakan busana pengantin yang menjalani sesi fotografi di perkuburan Kristian mengundang kecaman para netizen malah ia mengungat imej agama lain.

Tindakan tersebut dikatakan tidak menghormati tanah perkuburan agama lain serta memakan diri. Perkongsian daripada seorang pengguna Twitter menyelar tindakan individu yang dikatakan tidak betanggungjawab.

Kami yang kristian ni pun tak pernah langsung nak buat photoshoot macam ni dekat kawasan perkuburan. Sangat tak hormat. Sakit hati. Demi mau viral, begini la dia, ingat benda tu boleh main2 ka. I hope u sleep well la cuci baik-baik tu baju takut nanti ada yang duduk tepi kau juga malam-malam.

Tambahnya lagi, bagi mereka yang beragama Kristian, tanah perkuburan dianggap sebagai tempat yang suci yang diberkati oleh paderi tentang kematian.

“Orang buat benda macam ni mesti orang rasa marah, ni dah tak hormat dah…”

“Korang tak perlu nak minta maaf untuk agama korang, ini bukan kerana agama tapi sikap…”

Para netizen turut mengecam tindakan tidak bertanggungjawab tersebut.

“Peoples nowadays rela buat anything, hanya untuk attention.”

“Even kalau nak shoot kat kubur Islam pun sebenarnya tak elok.”

Sumber: Twitter / SiakapKeli

3873