“Kau Sanggup Tuduh Daddy Kau Cuba Mencabul Kau?? Oh My God! Girl.. – Ibu ‘Selena Gomez Malaysia’

Sudah lama kita tidak mendapat perkembangan gadis Sabah yang jelita pernah viral dulu yang digelar ‘Selena Gomez Malaysia’.

Gadis Sabah ini pernah viral sekitar tahun 2017 kerana raut wajahnya saling tidak tumpah seperti bintang antarabangsa terkenal Selena Gomez.

Gadis yang mempunyai wajah persis Selena Gomez ini dikenali dengan nama Phan atau nama sebenarnya Phanthegerow Estrop. Phan yang berusia 20-21 tahun ini berasal dari Negeri Di Bawah Bayu, Sabah dan mempunyai darah kacukan Belanda dan Kadazan Dusun. Tidak hairanlah mengapa wajahnya kelihatan seperti ala-ala perempuan Belanda.

Phanegerow atau lebih senang dipanggil Phan ini berkata sejak dia menjadi viral di laman sosial, banyak tawaran kerja yang diterimanya.

Tapi bukan itu yang mahu cerita lebih lanjut, mungkin semua tu sudah sedia maklum, apa yang mahu di bahas pada hari ini mengenai TULARNYA satu kenyataan di facebook hari ini yang bercerita tentang ‘Salena Gomez Malaysia’ ini.

Kenyataan itu dipercayai datangnya dari facebook Ibu kepada Phanthegerow Estrop sendiri. Malas mahu cerita panjang kita baca sendiri kenyataan tersebut…

Phanthegerow …. Kau asyik mereka-reka cerita dan menuduh yang bukan-bukan demi mempertahankan tiga orang culprits itu daripada ibu sendiri. Beginilah, untuk menyenangkan hati kau, sila buka file dan buat ini sampai ke mahkamah terhadap mummy. Mummy give you this opportunity untuk keluarkan semua hujah-hujah , pertuduhan palsu yang kau reka.Bagi puas hati 2 culprits tu ketawa terbahak-bahak sebab itu yang mereka nak tengok.Tapi pastikan pengkid dan lesbian tu jangan melarikan diri.We are ready……

Nanti kita tengok, siapa betul Siapa salah. Setiap kali kau bersuara, kau buat pertuduhan palsu atas daddy kau. So kali ini mummy bagi kau peluang untuk bersuara, tuduhlah apa sahaja kau mahu. Mummy, Daddy and adik-beradik kau akan jawab, bserta fakta dan bukti! Girl, mungkin kau lupa yang kau bukan anak tunggal. Kau ada adik beradik, seorang dari mereka is Pandra, yang juga Perempuan! You know bah girl, selama kau hidup pun, kami tatang kau seperti minyak yang penuh, sedangkan Pandra pun kami tidak buat begitu sebab kami tahu kau lebih sensitive dan lemah dalam banyak hal, sebaliknya Pandra pula sangat tough dan berdikari. Tapi sekarang, ini balasan kau untuk kami Girl???

Terlalu teruk pertuduhan kau terhadap daddy kau Girl. This is too much! If you think you and them (culprits) is in the right position and in at the right side, then why bersembunyi? Why keep running away? Mummy mahu berhadapan dengan kau dan diorang semua, tapi kamu asyik bersembunyi and keep shifting, jadi salah mummy juga kah ambil pendekatan media sosial untuk cari kau?? Ok lah untuk puaskan hati kamu dan mahu orang percaya akan pertuduhan-pertuduhan palsu kamu itu, sini mummy explain satu-persatu.

Pertama,kau tuduh daddy kau abusive. Dera kau la, cubaan mencabul la, dan Paling mummy terkilan, kau sanggup tuduh daddy kau cuba Mencabul kau?? Oh my God! Girl, Mummy dan adik-beradik kau semua ada di rumah masa tu, you know that! Masa kau ambil gunting kertas yang kecil cubaan bunuh diri!! Girl, you know that you’re the one yang mahu potong tangan sendiri, konon mahu bunuh diri and bila daddy mahu stop-kan, kau melawan, mummy ada di sana juga di luar bilik kau, then kau jadikan itu sebagai point as abusive dan cubaan Mencabul. Kau mahu Bunuh diri sebab kami tidak bagi kau ikut tu pengkid lesbian pergi KL. Kami ada tu recording lagi kau merayu dan menangis sambil mengulangi berkata “Let me go…pleass”. Lepastu luka di tangan kau, yang kau buat sendiri, kau tuduh pula daddy dera kau. I am so disappointed Girl! And you bring this story up in your version, putar-belit sampai daddy nampak Jahat! Very well Girl.. very well..

Second! Pasal mummy buat report sampai kau kena reman. Yaaa, betul mummy yang buat report tu. Tapi tidak seperti apa yang kau sebarkan itu. Terlalu banyak tokok tambah yang seolah-olah mahu mummy menanggung semua tuduhan yang kau lemparkan itu. But here I ask you Girl, WHAT CHOICE DO I HAVE? Untuk Tarik kau keluar dari kelompok lesbian itu dan walk to the right part. Satu tahun sudah kau hilang jejak tidak mahu balik. Banyak cara sudah mummy cuba, cara lembut, cara baik, tapi kau lebih memilih diorang yang kau baru kenal tidak sampai setahun, berbanding mummy yang kasi mengandung kau, bertarung nyawa kasi beranak kau, jaga kau sampai kau 20 tahun, masuk kolej semua. Lepas kau lari tinggakan kolej dan keluarga, disembunyi oleh Pengkid dan Lesbian adik-beradik itu, Mummy ada pergi Bank untuk minta print out ASB statement kamu lima beradik. Masa mummy dapat statement tu, empat orang adik beradik kau semua mempunyai jumlah baki yang sama, kecuali kau. Baki akaun kau masa tu sedangkan itu akaun bersama dan kau tidak boleh withdrawal sesuka hati sebab ia untuk education fund kau. Kalau mummy betul jahat girl, masa tahu tu terus mummy boleh buat report sudah, tetapi mummy masih fikirkan kau, tidak mahu kau kena reman sehinggalah mummy betul-betul Nekad mahu buat report tu, selepas kami balik dari KL selama sepuluh hari cari kau dan Geng lesbian kau tu, tapi tidak jumpa sebab kamu sudah lari disembunyikan oleh tiga culprits itu malah, dibantu sendiri oleh Mama dan abang dua adik-beradik itu. Kami ke KL mencari kau pun early this Year in February, sedangkan kau lari rumah since April-May tahun lepas 2018 lagi. Sebagai seorang ibu saya, daddy dan abang kau Preston, sanggup pergi KL semata-mata untuk mencari kau mahu bawa balik tapi, rupanya kamu sudah pindah rumah so kami balik Sabah, selepas satu bulan tiada apa berita dari ibu dan abang dan tiga culprit itu baru mummy tekad buat report supaya kau kena bawa sini dan berubat juga duduk bincang secara baik. Masa polis mau cari kau , polis itu telepon Angah dan bertanya adakah Phan bersama kau Angah menjawab “dah lama tidak contact malah tiada hubungan lagi” siap dia berani menggertak lagi dengan polis itu “Saya akan Report you ke Bukit Aman sebab Saya Ada Ramai Kawan di Situ” dan terus memutuskan talian, polis itu pun cuba menelefon tiga atau empat kali lagi tapi tidak dipedulikan. Polis itu pun terus Msg Angah tetapi Angah tidak mengendahkan juga. selepas 20 atau 30 minit Polis itu pun menelefon nombor kau (phanthegerow) dengan terkejut Angah yang memjawab telefon tersebut. Polis dengan suara yang tinggi dan berkata “bagi telefon itu kepada Phanthegerow” dan Angah dengan serta-merta beri telefon itu kepada you (Phanthegerow). Polis pun tahu, Angah menafikan kamu bersama tapi bila police call kau, Angah pula yang sambut? Kedepatan! Betul kan Girl?? Sebab mummy ada di situ semasa perbualan itu berlaku. Lepas kau balik sini, mummy terus mahu tutup kes tersebut supaya kes ini tidak berpanjangan, tetapi rupanya benda jadi lebih teruk bila kau buat pula cerita Daddy abuse kau sampai kes ini jadi seksual jenayah. Dan Timeline kau di Reman dipanjangkan, salah mummy jugakah??? Bila report mummy pasal bank statement tu kena siasat, rupanya bank telah memberi salah pernyataan. Salah Mummy jugakah? Kau dibebaskan dari reman tapi tidak mahu balik rumah. Kerana mummy menaruh penuh kepercayaan kepada polis tersebut dan saya mengizinkan kau tinggal bersamanya berberapa hari. Mummy baru mahu ambil kau tapi kau sudah lari balik ke KL atas alasan kononnya Erma Fatimah panggil casting. Why is that Girl??? Apa yang kau cerita dengan polis tu pun mummy tidak tahu. Sampai dia boleh percaya dan lepaskan kau begitu sahaja tanpa memberitahu mummy apa-apa pun. Apa Hak dia campur tangan dan membuat keputusan bagi pihak mummy untuk lepaskan kau pergi. Until then, kau mula sebarkan cerita pasal mummy kasi reman kau. Girl, kalau kau mahu tahu, buat report kasi reman kau tu adalah pilihan terakhir mummy untuk dapatkan anak mummy balik, tanpa perlu kasi viral kau. Even ada media mahu buat liputan pasal cerita kau ni pun, mummy still tepis tidak mahu, sebab apa?? Sebab mummy masih fikirkan kau Girl!!! Bagi mummy, masa itu biar settle menggunakan PDRM sahaja dan bukan sosial media tetapi nampaknya mummy is wrong. Kau dan Geng lesbian itu, tidak serik kena reman. Biar pun sekarang masih lagi mahu menegakkan benang yang basah then I am so sorry if I have to bring up this story at sosial media since you gave me no choice. Girl, kau yang paksa mummy buat macam ini. Girl, kau ingat kah tidak, kamu duplicate ic dan passport sendiri? Itu pun disebabkan culprits tersebut kerana mummy kesian dan sayang akan anak mummy, mummy tidak sanggup report.

Ketiga, masa dalam proses reman kau tu kau sempat lagi tuduh daddy kau mahu cium dan buat harassment kau di balai. Sedangkan masa itu, kita semua sudah setahun tidak berjumpa and for your information polis yang suggest daddy untuk hug you as a father. So what is wrong with that??? Kau tuduh pula daddy mahu cium bibir kau. Girl, itu di balai polis!! Logik ka akal? Orang manakah mahu Seksual harassment di public, lepastu dalam balai lagi depan polis?? Bukan kau ka pura-pura mengelak dan kononnya trauma untuk menunjukkan polis yang kau ni tidak bersalah.

Baru pula mummy sedar selama 20 tahun kau hidup dengan sekeluarga, kau Hug and kiss daddy itu sebagai Seksual harassment. I just knew that girl how disappointed mummy is..

Keempat, terbaru pula kau tuduh daddy gunakan kau untuk entertain Datuk, TAN SERI ETC.. ??? WHAT?!? Bukan ka dua lesbian itu yang buat kau macam itu? Si Angah paksa kau deal dengan Datuk-datuk untuk kerja haram imigresen diorang mahu bawa masuk Bangla. For example, Datuk Teo Bh, Datuk fai…and orang kaya Bangla kunun yang ramai pekerja-perkerja bangla kununya mahu renew Visa..sampai kau nangis-nangis.. dan kena maki lagi oleh Angah kenapa pula sekarang ini daddy kau pula yang kau tuduh??? Kami ada semua bukti screenshot perbualan antara angah dan you.

Girl, memenuhi jemputan majlis/event is different from 
entertaining datuk and Tan seri all that. Kau pun tahu sejak kau viral, daddy and mummy kaulah yang menguruskan semua aktiviti kau. Confirm lah banyak invitation kau dapat untuk majlis and events. Once kau dijemput as VIP takkan kau tolak and duduk di bahagian belakang kan??? Logic lah ba Girl, kau akan bersama duduk sekali dengan VIP-VIP kalau ada datuk/Tan seri mahu menggatal sama kau pun, Daddy juga yang tepis. Did you forget that??? Girl, You know ba how many of them mahu bring you out, tapi daddy yang jaga dan refuse. Ingatkah masa itu, ada seorang yang ingin membawa kau pergi bercuti Di China and Singapore alone, tapi daddy tidak mengizinkan melainkan mummy kau pergi bersama. Last-last, kau sendiri yang cakap bilang mahu pergi seorang diri. Tapi daddy tetap tidak mengizinkan. Ingatkah atau berpura-pura LUPA. But now kau cakap pula “daddy is using you to entertain rich guys for money”. OMG GIRL!!! Jauh betul sudah kau terpesong. I don’t know what they have done to your mind!!! Banyak lagi pertuduhan kau yang merapuh girl, but enough with this big accusation, yang selebihnya kita bincang sahaja di mana-mana. Alang-alang sudah mummy expose secara terbuka ini. Sini mummy ceritakan kepada semua orang yang hanya dengar story di instagram kau sahaja. Lepastu, salahkah mummy desperate mahu anak saya balik. Bagi public perception , yes memang anak saya sudah besar dan boleh buat keputusan sendiri, tetapi masaalahnya dia bergaul dengan orang yang salah, bukan ke sana untuk belajar atau kerja tapi sebab Dimanipulasi dan diberi pengaruh yang tidak baik oleh geng lesbian ini. Ibu mana yang sanggup tengok dan biarkan saja anak dia hanyut macam tu saja?? Some people simply say or pin point others and comment, statements, tapi cuba kena batang hidung sendiri? Kena sama anak kamu, kamu cuba letak diri kamu di tempat saya, I want to know sanggupkah kamu bertahan sampai setahun baru take action? Sanggupkah kau berdiam diri sahaja? Berharap anak kamu balik, sanggup? Saya rasa baru 1 minggu anak kamu hilang pun, sudah kamu buat report polis dan gelabah. Begitu juga saya. Begitulah perasaan saya. Tapi saya sanggup kasi anak saya ruang dan masa sehinggalah selepas setahun, macam-macam yang jadi baru saya nekad buat keputusan untuk buat report & viral. So. Masih juga kah saya kena cop “tidak sayang anak?”

Kronologi macam mana anak saya boleh kenal dan sampailah dia lari ikut this lesbian group. Selepas Phan kena viral oleh social media dia telah terima satu watak heroin dalam Filem Tangisan Akinabalu, dia terima banyak panggilan dari pengarah-pengarah dan penerbit-penerbit Malaysia pada awal tahun 2017 and one of it is excellent picture yang masa tu propose dia untuk drama ‘villa Ghazara’. So one of the pengkid (Angah) konon nya dia ialah seorang pekerja dari excellent pictures offer diri untuk deal dengan Phan since Angah dengan producer itu rapat . Maka bermula lah Phan kenal dengan Angah si lesbian itu. Sejak Phan kenal geng lesbian pengkid ini, gaya dia totally berubah. Terus terang dia jenis anak yang sangat baik, bijak, soft spoken dan paling penting, jenis utamakan Family. Dia jenis pantang ada orang usik atau kacau kami sekeluarga, dia lah orang paling depan untuk backup. Dia juga antara yang paling rapat dengan daddy, dia ni kira macam anak emas. Tapi everthing change lepas dia kenal this group!! Dia punya bahasa pun pandai rude, tiba-tiba pandai mencarut “f…k” and etc

Perubahan paling ketara bermula bila phan dibawa bercuti ke Bali dan KL oleh culprits ini selama sebulan. Memandangkan phan memberontak mahu pergi, saya izinkan tapi dengan syarat abangnya Preston dan kawannya Fedelia mesti ikut sekali. Selama mereka berada di KL dan bali, 2 adik-beradik ini telah banyak menghasut anak saya yang LGBT itu tdk salah. Selain itu juga telah menunjukan perkara-perkara yang tidak baik contok nya video tidak senonoh dan alat- alat sex pada phan malah abang nya. Angah suruh phan bincang and pujuk-pujuk sama orang-orang yang mengurus passport di imigresen dan juga datuk Teo X X, Tan seri, abang Din XX, Taukeh Bangla etc… untuk mendapat keuntungan lebih. Perkara ini dibuktikan dengan kehadiran abangnya sendiri, rakaman perbualan dan whatsapp. Selepas Phan balik ke sabah perangainya mula berubah 360 darjah menentang kami sekeluarga, asyik dengan handphone berbincang pasal melancong dan melakukan perniagaan bersama-sama tapi itu semua hanya janji kosong culprits itu semata-mata untuk mengambil hati anak saya. Banyak lagi perkara yang dijanji oleh 2 beradik lesbian ini tetapi semuanya hanyalah tipu helah liciknya. Dan akhirnya Phan menyatakan tidak berminat lagi untuk melanjutkan pengajiannya. Phan lebih mempercayai 2 adik-beradik tersebut berbanding kami orang tuanya, sehingga bila ditegur dan diberi nasihat semakin memberontak dan membuat keputusan untuk diberikan kebebasan. Pada mulanya, 2 Lesbian ini telah berjanji untuk tidak mengganggu phan lagi, namun apa yang saya dapati secara diam-diam mereka masih menggangu anak saya tiap-tiap malam hingga larut malam jam3 pagi melalui telefon pintar/ sosial media dan lain lain. Perkara ini dibuktikan apabila saya dapati rekod panggilan melalui telefon Phan tercatat 4 jam masa panggilan antara 2 lesbian ini bersamanya. Semenjak itu, Phan memberontak mahu tinggal di luar entah di mana, tanpa pengetahuan kami sekeluarga. Kami sangkakan dia pergi ke sekolah rupa-rupanya dah lama tidak menghadiri kelas. Kami sebagai ibu-bapa phan percaya bahawa 2 adik-beradik lesbian ini adalah punca Phan tidak berminat ke sekolah dan menghilangkan diri, tidak balik ke rumah sehingga hari ini. Dan dari sumber yang boleh dipercayai mengatakan bahawa Phan telah berulang-alik ke KL dalam tempoh 2 bulan sebelum dia melarikan diri ke KL tanpa pengetahuan kami.

Sejak dari hari dia melarikan diri ( April-May 2018 ), sudah lebih setahun dia tidak balik rumah. Kami sekeluarga dan beberapa teman rapat yang tahu kes ini, Phan telah block awal-awal sehingga kini.

HAL INI TIDAK AKAN BERLAKU SEKIRANYA KAU TIDAK BLOK KAMI SEMUA DAN HUBUNGI MUMMY ….GBU

Sumber : https://www.facebook.com/prisca.han.35/posts/881796282186049