“Time Mahu Mundur Kereta ‘Benda’ Tu Ada Di Situ,” Wanita Ini Dakwa Kamera Belakang Kereta Terakam ‘Makhluk’ Berbungkus

Kebanyakkan kita percaya syaitan dan mahkluk halus diikat sepanjang bulan Ramadan. Sebagai manusia biasa pasti akan ada rasa ketakutan dalam diri kita tetapi perasaan itu harus ditentang. Niat hanya ingin membuktikan bahawa makhluk halus wujud walaupun di bulan Ramadan.

Penjelasan daripada Mufti Wilayah, hanya sebahagian syaitan sahaja yang dibelenggu iaitu yang besar atau ganas (مَرَدَةُ الْجِنِّ) manakala selebihnya masih ada. Ia juga membawa maksud syaitan tidak bebas menggoda orang-orang yang beriman berbanding bulan-bulan yang lain.

Semalam tular individu menggunakan nama Facebook, Tika Yusof berkongsi gambar yang meremangkan bulu roma sesiapa sahaja yang melihatnya. Gambar daripada kamera belakang kereta milik memaparkan entiti misteri berkain putih berdiri di belakang keretanya semasa dia ingin undur kereta ke belakang.

Kejadian ini berlaku pada sekitar pukul 11.20 malam sewaktu beliau ingin pulang selepas berniaga di bazaar raya di bandar Tawau, Sabah.

Saya ada booth jualan sempena bulan Ramadan. Jadi, saya biasa tutup jam 11 malam. Tempat letak kereta semua penuh jadi yang ini je lah tempat kita dapat. Siang tu mak sayalah yang lekat dekat situ. Bila dah habis kemas nak ambik keta bawa dekat sikit dengan booth untuk angkat barang jualan masuk keta.

Masa tu lah nampak ‘benda tu’. Belakang tak ada nampak apa pun masa masuk kereta. Masa tu memang takut kena-kena lagi kawasan gelap dan masa tu saya dengan anak saya saja berdua. Tengah nak undur kereta tetiba nampak mahkluk itu. 

Beliau juga tidak pasti mahkluk halus apa, tetapi semasa dia masuk kereta, tiada sesiapapun di kawasan tersebut. Menurutnya lagi, sewaktu perjalanan beliau masuk ke dalam kereta, Tika sudah membaca ayat-ayat suci untuk tenangkan perasaan takut tersebut.

Namun demikian, sewaktu beliau ingin mengundur kereta dengan tidak sengaja ternampak mahkluk tersebut di belakang melalui kamera sisi belakang kereta.  Perkongsian ini bukan rekaan semata, ini apa yang Tika nampak walaupun di bulan Ramadan.

Sumber: Tika Yusof / SiakapKeli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *