Rangka Manusia Ditemui Di Kuarters Guru Terbiar

Lokasi penemuan rangka manusia di kawasan bangunan kuarters guru terbiar sejak lima tahun lalu.

BEAUFORT : Tulang dipercayai rangka manusia ditemui dalam sebuah bilik di kuarters perumahan guru di Membakut, di sini pada Rabu.

Rangka tersebut ditemui pada jam 8.53 pagi oleh dua pekerja pembersihan yang melakukan kerja pembersihan di bangunan terbiar itu.

Pemangku Ketua Polis Daerah Beaufort, Asisten Superintenden Weddrin Mojingkin berkata, bangunan itu terbiar sejak lima tahun lalu.

“Hasil siasatan di lokasi mendapati rangka manusia itu dalam keadaan terlentang, lengkap berpakaian dan seluar namun badan terpisah dengan tengkorak kepala yang mana tengkorak kepala berada di kedudukan sisi badan mayat.

“Tempoh kematian dianggarkan sudah lama berdasarkan keadaan mayat yang hanya tinggal tulang rangka sahaja,” katanya dalam kenyataan pada Rabu.

Katanya, identiti mayat masih belum dikenal pasti namun setakat ini tiada sebarang kesan perbuatan jenayah yang dikesan di tempat kejadian.

Sehubungan itu, Weddrin berkata, kertas siasatan dibuka dan diklasifikan sebagai mati mengejut berdasarkan siasatan lokasi kejadian.

“Rangka tersebut telah dibawa ke Hospital Beaufort untuk tujuan bedah siasat bagi mengenal pasti identiti si mati dan punca sebenar kematian.

Ikuti kami di Telegram Untuk Mendapatkan Berita Dari Negeri Sabah: klik 👉 https://t.me/sabahpost

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *