Pelajar lemas ketika sesi belajar berenang di kolam

Mayat mangsa sedang dipindahkan untuk dibawa ke Jabatan Forensik QE1 dari QE2 bagi menjalani bedah siasat. Gambar Ehsan IPD KK

KOTA KINABALU, 13 Feb – Seorang pelajar lelaki lemas ketika mengikuti sesi belajar berenang di kolam renang Kompleks Sukan Likas di sini, hari ini.

Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu ACP Habibi Majinji berkata kejadian berlaku kira-kira 11.15 pagi dan mangsa yang berusia 14 tahun, merupakan antara sekumpulan pelajar bersama guru serta jurulatih dari sebuah sekolah di kawasan Luyang. 

Katanya ketika sesi pembelajaran di kolam renang itu, pelajar berkenaan telah didapati lemas dan dihantar ke Hospital Queen Elizabeth II di sini pada 12 tengah hari, lalu diberi rawatan dan bantuan pernafasan. 

“Pada jam 12.38 tengah hari, pegawai perubatan mengesahkan mangsa telah meninggal dunia,” katanya dalam kenyataan di sini.

Menurut Habibi siasatan awal polis di tempat kejadian tidak menunjukkan berlakunya sebarang unsur jenayah dikaitkan dengan punca kematian mangsa.

Katanya bedah siasat telah dibuat terhadap mayat mangsa oleh Pegawai Perubatan di Jabatan Forensik Hospital Queen Elizabeth 1 dan masih belum dapat mengetahui punca kematian sementara menunggu keputusan Toksikologi daripada Jabatan Kimia.

Beliau berkata polis mengklasifikasikan kejadian ini sebagai kes mati mengejut. – Bernama

Lokasi sekumpulan pelajar asrama bersama guru dan jurulatih menjalankan sesi pembelajaran berenang. Gambar Ehsan IPD KK

Mayat mangsa sedang dipindahkan untuk dibawa ke Jabatan Forensik QE1 dari QE2 bagi menjalani bedah siasat. Gambar Ehsan IPD KK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *