
RANAU : Seorang wanita berdepan detik mencemaskan apabila kenderaan dipandunya terbabas sebelum terhumban ke dalam gaung sedalam kira-kira 131 kaki dalam kejadian di Jalan Kampung Mumpait, jam 6.30 petang, 13 Februari 2026.
Menurut kenyataan Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia, kemalangan tersebut melibatkan sebuah kenderaan jenis Toyota Hilux yang dipercayai hilang kawalan sebelum menjunam ke dalam gaung.
Mangsa, seorang wanita berusia lingkungan 50-an, dilaporkan masih berada di dalam kenderaan ketika pasukan penyelamat tiba di lokasi kejadian. Walaupun tidak mengalami sebarang kecederaan, mangsa tidak dapat keluar sendiri daripada kenderaan berkenaan.
Anggota bomba kemudian bertindak mengeluarkan mangsa dengan selamat sebelum membawanya ke kawasan yang lebih selamat.
Mangsa seterusnya diserahkan kepada pasukan EMRS bomba untuk dihantar ke Hospital Ranau bagi tujuan pemeriksaan dan rawatan lanjut.
Kejadian tersebut bagaimanapun tidak melibatkan mangsa lain dan punca kemalangan masih dalam siasatan.
Ikuti kami di Channel WhatsApp dan Telegram kami Untuk Mendapatkan Berita Dari Negeri Sabah